Jag har valt att arbeta i Fortnox, ett molnbaserat bokföringsprogram som har ett bra pris, är lättarbetat även om man inte är ekonomiskt skolad och har oändliga möjligheter, men man betalar bara för det man behöver.

Skärmavbild 2016-08-20 kl. 08.11.11Antingen kan du som kund välja att bara låta mig göra allt, men vill du istället ha mer insyn och även kunna göra saker själv kan vi arbeta i samma system, från våra olika platser. Då det är flexibelt i både vilka moduler du vill ha tillgång till, samt i vilka behörigheter som ska finnas går det att anpassa efter alla behov.

Exempelvis: Du har försäljning och fakturerar dina kunder. Du vill göra din bokföring själv, men kan behöva stöd och vill inte göra deklarationer själv. Då skaffar du både Fortnox Bokföring och Fakturering och integrerar det med mig som partner (jag kan även enkelt beställa till dig via min inloggning och då blir det automatiskt integrerat). Då har du två moduler som du betalar vardera 99:-/månaden för. Med hjälp av att både leverantörsfakturor och kundfakturor bokförs automatiskt i Fortnox, vartefter du lägger in dem och bockar för betalt, så behöver du bara själv bokföra övriga händelser som kvitton eller privata uttag. Det kan dock vara bra att göra en del jobb tillsammans innan, för att lägga upp rätt konton, skapa automatkonteringar etc. för att göra att allt flyter på smidigt löpande. När det är dags för en momsrapport till skatteverket är det bara att du slår en signal så kan jag enkelt gå in i programmet, kolla om allt ser rätt ut, ta ut en rapport och skicka till skatteverket. Många tycker det är tryggt att ha någon expert som kan gå in och titta på om det ser rätt ut och med integrationen är det inga problem, var vi båda än befinner oss och utan att man behöver ge ut några lösenord eller dylikt. Du kan dessutom bestämma hur mycket jag ska kunna se och göra i ditt företag, vill du bara att jag ska kunna titta utan att göra några ändringar så är det fullt möjligt, eller tvärtom, om du vill att jag gör allt men du vill bara kunna gå in och se rapporter på hur det går.

Om du inte vill ha tillgång till några program själv utan bara vill få jobbet gjort så kostar det olika beroende på vad jag ska göra. Bara bokföring ingår i det pris du betalar till mig, men vill du att jag ska fakturera åt dig tillkommer avgift för den modulen i programmet.

De olika moduler som finns hittar du på Fortnox hemsida. Jag hjälper dig gärna att komma igång!