Min ekonomiska karriär började med att jag började jobba med hund 2004. Låter kanske inte helt rimligt, men så var det, jag började utbilda mig för att bli hundinstruktör och kom till det stadiet där jag skulle starta eget företag. Jag läste min första bokföringskurs på Medborgarskolan, men trots detta satt jag inlåst i två dygn då jag skulle få ihop min första deklaration. Då trodde jag inte att jag skulle sitta som ekonomiansvarig på ett företag tio år senare, men en sak leder lätt till något annat.

2008 påbörjade jag min akademiska utbildning på Mälardalens Högskola till redovisningsek_MG_8545asSmartObject-1onom där jag har min examen. Förutom kurser inom redovisning valde jag också att lära mig mer om både företagsetik, marknadsföring, organisationslära och slutligen arbetslivspsykologi. En stor bredd som är bra att ha då ekonomi inte alltid handlar om att få fram siffror, de ska ju förklaras och implementeras av människor.

Sedan examen har jag arbetat på olika aktiebolag som anställd, hjälpt kollegor inom hundbranschen med bokföringen på deras enskilda firmor och även varit kassör och revisor i flertalet ideella organisationer, både allmännyttiga, ”vanliga” och bostadsrättsförening. Jag har även varit anställd som ekonomi och löneansvarig på både tjänste- och produktföretag där försäljningen varit global med både tullhantering, exportdeklarationer och momshantering bland annat.

Varje år ser jag till att vara med på informationsdagar där senaste nyheter inom både lön och skatter för att alltid hålla mig uppdaterad.

Idag är jag anställd till 60% som ekonomiansvarig på ett privatägt aktiebolag med över
30 mkr i omsättning och ca 15 anställda. Marknaden är global och det är varierande med både ansvar för personalen med löner och arbetsrätt samt rapportering till ägarna. Jag har några kunder inom olika branscher där jag hjälper till med all bokföring, men har nu plats för några till. Vill du vara med så tveka inte i att höra av dig till info@linnsbokforing.se.