Det går givetvis att vara hur flexibel som helst, men nedan följer de vanligaste rutinerna.

Det vanligaste uppdrag jag har är löpande bokföring med tillhörande moms- och skattedeklaration. Du som företag sköter själv fakturering och betalar dina fakturor och skickar sedan in underlagen till mig. Då anpassar vi överlämnandet av papper baserat på hur ofta momsrapporten ska lämnas in, vilket kan vara antingen en gång om året, en gång per kvartal eller varje månad. När alla transaktioner som ingår i momsperioden är gjorda lämnas alla kvitton, fakturor och eventuella papper från skatteverket över till mig. Det går bra att skicka allt per post, men någon form av spårbarhet rekommenderas.

Om du vill kan jag göra deklarationerna direkt via skatteverkets hemsida men då måste du ange mig som deklarationsombud. Det gör du enkelt genom att logga in på skatteverkets hemsida, jag ger dig instruktioner när vi har kommit överens. När jag har fått dina underlag bokför jag allt i Fortnox, tar ut momsrapport som jag fyller i hos skatteverket och skickar sedan en rapport till dig där det framgår hur mycket du ska betala in i moms. Har du momsredovisning årsvis brukar jag även göra NE bilagan i deklarationen samtidigt (gäller enskild firma).